Valérie Hartman-Claverie

Valérie Hartmann-Claverie opiskeli pianonsoittoa, harppua, ondes martenotia ja kamarimusiikkia, ja jatkoi ondes martenotin opiskelulla Pariisin Conservatoire National Supérieur de Musiquessa Jeanne Loriodin johdolla. Hartmann-Claverie teki konserttidebyyttinsä Wienissä vuonna 1973. Hän on sittemmin esiintynyt ja esiintyy ympäri Eurooppaa yhteistyössä kaikkien keskeisten orkestereiden kanssa.

Hän on työskennellyt sellaisten kapellimestarien kanssa kuin Seiji Ozawa, Kent Nagano, Kurt Masur, Marek Janowski, Hans Vonk, Lothar Zagrosek, Leif Segerstam, Reinbert de Leeuw, Hubert Soudant, Eliahu Inbal, Myung-Whun Chung, Zubin Mehta, Yan Pascal Tortelier, Edo de Waart, Daniel Harding, Sylvain Cambreling, Pascal Rophé, Bertrand de Billy, Hans Zender, Pierre Boulez, Jukka Pekka Sarasate, Ingo Metzmacher, Charles Dutoit ja Esa-Pekka Salonen. Hän osallistui Olivier Messiaenin oopperan ”Saint François d’Assise” luomiseen ja häntä kutsutaan säännöllisesti esittämään sitä ympäri maailmaa.

Hartmann-Claverie oli Jeanne Loriodin sekstetin jäsen sen perustamisesta vuonna 1974 vuoteen 1995 asti, ja vuonna 1996 hän perusti kvartetin nimeltä Ondes de Choc. Hän teki yhteistyötä myös Radioheadin kanssa ja soitti livenä Thom Yorken kanssa Canal+ -televisiokanavan järjestämässä tapahtumassa. Radioheadin kitaristi ja ondist Jonny Greenwood tarjosi hänelle myöhemmin mahdollisuuden tulkita ja äänittää hänen kappaleensa ”Smear” ensimmäistä kertaa Lontoossa; se sisällytettiin lopulta Greenwoodin elokuvan ”There Will Be Blood” ääniraitaan. Valérie Hartmann-Claverie opettaa ondes martenotia Pariisin konservatoriossa.

Hartmann-Claverie on vieraillut Suomessa useita kertoja soittamassa Olivier Messiaenin Turangalîla-sinfoniaa.

Fazer Konserttitoimisto edustaa taiteilijoita Suomessa.