Igudesman & Joo

Miljoonat YouTube-katsojat eivät voi olla väärässä? Kyllä voivat, mutta tässä tapauksessa eivät ole! Yli 50 miljoonan klikkauksen myötä Igudesman & Jooduon innoittuneesta hulluttelusta on syntynyt ilmiö. Aleksey Igudesman ja Hyung-ki Joo yhdistävät hulvattomissa esityksissään huumoria, klassista musiikkia ja viittauksia populaarikulttuuriin. He ovat esiintyneet maailman kuuluisimpien orkestereiden kanssa, mukaan lukien New Yorkin filharmonikot, Chicago Symphony Orchestra, L.A. Philharmonic, London Philharmonic, Zurich Tonhalle Orchestra ja Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia.

Aleksey ja Hyung-ki tapasivat toisensa kahdentoista vuoden iässä Yehudi Menuhin -koulussa Englannissa, ja ystävyys sinetöitiin yhdellä annoksella fish and chipsiä. Seuraten Victor Borgen ja Dudley Mooren jalanjälkiä he aloittivat omat shownsa vuonna 2004 . Sen jälkeen monet maailman kuuluisimmat muusikot ovat pyytäneet saada liittyä heidän musiikilliseen kaaokseensa, mm. Emanuel Ax, Joshua Bell, Ray Chen, Janine Jansen, Gidon Kremer, Viktoria Mullova, Vasily Petrenko, Julian Rachlin ja Yuja Wang ovat soittaneet duon kanssa.. He ovat myös tehneet ja tekevät yhteistyötä John Malkovichin kanssa, sekä entisen James Bondin, Sir Roger Mooren kanssa, jonka kanssa he ovat tehneet useita yhteistyöprojekteja UNICEFille.

Säveltäjinä Igudesman & Joo ovat julkaisseet yli 50 teosta Universalilla. Tämä sisältää tilauksia mm. sellaisilta orkestereilta kuten Pittsburghin sinfoniaorkesteri, Düsseldorfin sinfoniaorkesteri, Wienin sinfonikot, Tonhalle-Orchestra Zürich, New Yorkin filharmonikot, Oslon filharmonikot ja Borusan Istanbul Philharmonic Orchestra.

Aleksey Igudesman on tehnyt myös sooloprojekteja lähinnä elokuvamusiikistaan tunnetun Hans Zimmerin kanssa. Hyung-ki Joo levytti Billy Joelin pyynnöstä albumillisen tämän soolopianokappaleita, levy nousi Billboard-listan ykköseksi.

Duon omat esitykset ”A Little Nightmare Music”, ”And Now Mozart”, ”Play it Again”, ”And Now Beethoven”, sekä orkesteriesitysten, ”BIG Nightmare Music”, ”UpBeat”, ”Happy Concert”, ”Beethoven’s Nightmare” kiertävät maailmaa. Igudesman & Joo nauttivat myös työpajojen ja mestarikurssien vetämisestä kiertueillaan. Kohtaamiset seuraavan muusikkosukupolven kanssa ovat heille tärkeitä.

Syksyllä 2019 Igudesman & Joo astuivat täysin uusille vesille julkaisemalla ensimmäisen kirjansa. ”Save the World” julkaistiin 2019, ja se kuvaa, miten maailma voidaan pelastaa luovuudella ja huumorilla. Pian kirjasta inspiraationsa saanut esitys ”Saving the World” sai ensi-iltansa Dortmundin Konzerthausissa ja sitä seurasi kiertue Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä.

Vuonna 2020 duo käynnisti kaksi esitystä juhlistaakseen sankariaan Beethovenia – ”And Now Beethoven” ja ”Beethoven’s Nightmare”, jälkimmäinen orkesterin kanssa. Näitä kahta esitystä on tarkoitus esittää myös tulevina kausina. Molempia esityksiä näytettiin dokumentissa ”Breaking Beethoven”, jonka ohjasi Igudesman ja jonka tuottivat televisioyhtiöt WDR ja ORF sekä duon oma mediayhtiö, Only Hands Small Productions.

Vuodesta 2021 alkaen Igudesman & Joo ovat toimineet konserttisarjan ”STARs ’n’ FREEKs” kuraattoreina Tonhalle Düsseldorfille. Näissä ainutlaatuisissa konserteissa muusikot ympäri maailmaa esittelevät erityisiä ja usein epätavallisia taitojaan, jotka usein esitetään vain kaduilla tai internetissä.

Tällä hetkellä ohjelmistossa on ”And Now Rachmaninov”, duo-esitys, ja ”Rachmaninov Reloaded” orkesterin kanssa, joilla duo juhlistaa suuren neron Rachmaninovin syntymäpäivää vuonna 2023. Suunnitteilla on myös uusi esitys yhteistyössä kahden virtuoosin, monipercussionisti ja säveltäjä Lucy Landymoren sekä pianisti ja laulaja Yu Horiuchin, kanssa nimeltään ”Mambo Jambo”.

Fazer Konserttitoimisto edustaa taiteilijoita Suomessa.