Nicholas Söderlund

Nicholas Söderlund aloitti lauluopintonsa Turun konservatoriossa ja Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa opettajinaan Hannu Kerkola ja Sauli Tiilikainen. Opintojaan hän jatkoi Salzburgin Mozarteum -yliopistossa prof. Heiner Hopfnerin johdolla. Palattuaan kotimaahan Söderlund opiskeli Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolla lauluopettajinaan Peter Lindroos ja Erkki Rajamäki, jonka johdolla hän suoritti laulun diplomitutkinnon keväällä 2008 erinomaisin arvosanoin.

Söderlund voitti toisen palkinnon Lappeenrannan laulukilpailussa vuonna 2006 ja ylsi syksyllä 2007 niinikään toiselle palkinnolle kansainvälisessa Sibelius-laulukilpailussa. Muista tunnustuksista mainittakoon Suomen Wagner-seuran Bayreuth-stipendi ja Martti Talvela -säätiön tunnustuspalkinto vuodelta 2007 sekä Karita Mattila -stipendi vuodelta 2009.

Nicholas Söderlund on esiintynyt oratorio- ja passiosolistina sekä omin Lied -ja kirkkokonsertein Pohjoismaiden lisäksi mm. Venäjällä, Virossa, Saksassa, Sveitsissä, Itävallassa ja Italiassa. Ammatillisen oopperadebyyttinsä hän teki Suomen Kansallisoopperassa vuonna 2007 Fredrik Paciuksen oopperassa Kung Karls jakt ja onkin debyytistään lähtien kuulunut äänityyppinsä käytetyimpiin laulajiin Suomen Kansallisoopperassa. Esiintymisistä muissa suomalaisissa oopperatuotannoissa mainittakoon mm. päärooli Jorma Panulan Joutilas mies -oopperassa Nivalan jäähallissa 2008, rooli New Generation Operan debyyttituotannossa Helsingin Juhlaviikoilla 2013 sekä Koskelan rooli Tauno Pylkkäsen Tuntematon sotilas -oopperassa Oulun Kaupunginteatterissa 2014. Kaudella 2008-2009 Söderlund oli kiinnitettynä Baselin oopperaan Sveitsissä.

Nicholas Söderlund on tehnyt useita nauhoituksia Suomen Yleisradiolle ja esiintyy lisäksi solistina muutamilla äänilevyillä. Hän on myös erityisen aktiivinen uuden suomalaisen musiikin esittäjä ja onkin kantaesittänyt mm. Olli Kortekankaan, Jouni Kaipaisen, Pasi Lyytikäisen, Jukka Linkolan, Juhani Haapasalon ja Harri Kerkon teoksia. Söderlund on monipuolisen muusikkouden omaava laulaja, joka on kotonaan monien musiikkityylien sekä myös poikkitaiteellisten projektien parissa.