KONSERTTITOIMISTO

Edvard Fazerin vuonna 1903 perustama Fazer Konserttitoimisto Oy on yksi maailman vanhimmista klassisen musiikin alalla toimivista konserttitoimistoista ja taiteilija-agentuureista. Fazer Konserttitoimisto edustaa Suomessa ainutlaatuista joukkoa ulkomaisia ja kotimaisia taiteilijoita jo asemansa vakiinnuttaneista maestroista nuoriin lahjakkuuksiin.

Satakaksikymmentävuotisen historiansa aikana Fazer Konserttitoimisto on järjestänyt taiteilijoilleen tuhansia konsertteja Helsingissä ja muualla maassa, sekä organisoinut kiertueita niin Suomeen kuin ulkomaillekin.

Koko historiansa ajan Fazer Konserttitoimisto on toiminut porttina idän ja lännen välillä. Se on järjestänyt monien suurten venäläistaiteilijoiden ensiesiintymisen lännessä – mainittakoon esimerkiksi Svjatoslav Richter, Mstislav Rostropovitsh ja David Oistrah. Toisaalta virta on kulkenut myös toiseen suuntaan: viime vuosisadan alkupuolella monet Fazerin edustamat taiteilijat – kuten Gustav Mahler, ja Pablo Casals – pysähtyivät konsertoimaan Suomessa matkallaan Pietariin. Fazer Konserttitoimisto järjesti myös legendaarisen Venäjän keisarillisen baletin ensimmäiset kansainväliset kiertueet.

Fazer Konserttitoimisto toimii harvakseltaan konserttien järjestäjänä myös nykyisin. Viime vuosina ja vuosikymmeninä ovat  Helsingissä soolokonsertein esiintyneet mm. pianistit Olli Mustonen, Murray Perahia, Vladimir Ashkenazy ja Grigori Sokolov, sekä orkesterikonserteissa Mariinski-teatterin kuoro ja orkesteri, Berliinin Filharmonikot ja Philadelphia Orchestra.

Fazer Konserttitoimisto Oy on IAMA:n (International Artist Managers’ Association) ja Music Managers Forum Finlandin jäsen.