Pia Freund

Pia Freund on kansainvälinen taiteilija, joka on tullut tunnetuksi erityisen heittäytyvästä muusikkoudestaan, sekä jatkuvasti uusiutuvasta tavastaan kommunikoida eri taiteenalojen kanssa.

”Minulle uteliaisuus on elämää ylläpitävä voima”. Tämä uteliaisuus on johdattanut hänet aktiiviseen yhteistyöhön mm. aikamme säveltäjien (kuten Kaija Saariaho, Lotta Wennäkoski, Libby Larsen),ohjaajien (Peter Sellars), tanssijoiden (Minna Tervamäki, Michael Schumacher, Satu Rekola), runoilijoiden (Maritza Nunez, Chrys Salt) kamarimuusikoiden (Meta4), kapellimestareiden (Ernest Martinez Izquierdo, Esa-Pekka Salonen, Susanna Mälkki) pianistien (Anna Laakso, Kristian Attila, Adolf Pla), näyttelijöiden (Seela Sella, Kati Outinen) kanssa.

Pia on yhtälailla elementissään vahvana tulkitsijana oopperalavoilla tai suurten orkestereiden solistina, kuin kamarimusiikin ja Liedin äärellä, musiikkikirjallisuuden ja runouden tulkkina.

”Taide on tulkintasuhde jossa maailma puhuu taiteen kautta” on Pian motto. Hänen intohimonsa onkin tehdä rohkeasti kantaaottavia teoskokonaisuuksia joissa hän mielellään yhdistää teatterin, tanssin, kuvataiteiden, runouden ja musiikin mahdollisuuksia tarkastella ja nostaa esiin vaikeitakin yhteiskunnallisia kysymyksiä.

Pian kaikessa taiteellisessa toiminnassa päämääränä on aina kohtaaminen ja kommunikointi kanssataiteilijoiden ja yleisön kanssa.