Ville Matvejeff, 25, on nimitetty Malmön oopperan kapellimestariksi ja vastaavaksi pääkorrepetiittoriksi elokuusta 2012 alkaen. Kaudella 2012-13 hän johtaa mm. Benjamin Brittenin Let’s Make an Opera ja Aribert Reimannin Lear –produktioissa sekä toimii apulaiskapellimestarina Mozartin Taikahuilussa ja Verdin Luisa Miller –oopperassa. Matvejeffin vastuualueisiin kuuluu lisäksi Malmön Oopperan vokaaliosaston harjoitustoiminnan johtaminen. 

Säveltäjänä, kapellimestarina ja pianistina sekä Heinäveden Musiikkipäivien taiteellisena johtajana tunnetuksi tullut Matvejeff on aiemmin työskennellyt apulaiskapellimestarina myös Tukholman Kuninkaallisessa Oopperassa, sekä johtanut Suomessa mm. Turun Filharmonista Orkesteria ja Pori Sinfoniettaa.  Hän myös työskentelee Esa-Pekka Salosen assistenttina Helsingin Juhlaviikkojen elokuisessa Tristan & Isolde –produktiossa sekä johtaa tulevalla kaudella Joensuun kaupunginorkesteria.

Ville Matvejeff debytoi säveltäjänä Turun Musiikkijuhlilla, kun juhlien häneltä tilaama pienoisooppera Shitstorm saa kantaesityksensä 17.8.2012.