Klassisen musiikin supertähtiin lukeutuva viulisti Anne-Sophie Mutter ja Kamariorkesteri Wien-Berlin konsertoivat Musiikkitalossa 21. toukokuuta 2012. 

Viulisti Anne-Sophie Mutterin loistelias ura on kestänyt jo 35 vuotta ja hänen edellisestä Suomen-vierailustaan on vierähtänyt jo parikymmentä vuotta. Saksalaisen Anne-Sophie Mutterin ura alkoi 13-vuotiaana lapsitähtenä vieden hänet heti esiintymään Herbert von Karajanin johdolla Berliinin filharmonikkojen solistina. Mutter on sittemmin konsertoinut kaikilla maailman tärkeimmillä konserttiareenoilla. Pitkän uransa aikana hän on liikkunut eri musiikkityylien välillä pitäen klassisen ohjelmiston kuitenkin taiteensa kiinnekohtana. Tunnustuksena työstään hänet on urallaan palkittu mm. useilla Grammy-palkinnoilla ja muilla tunnustuksilla. Uraauurtava muusikkous ja utelias taiteilijanluonne tekevät Anne-Sophie Mutterista yleisön lemmikin, missä tahansa hän esiintyykin. 

Orkesteri huipulta

Anne-Sophie Mutterin kanssa Suomeen saapuva legendaarinen kamariorkesteri Wien-Berlin on hyvin harvinainen vieras Suomessa. Kamariorkesteri Wien-Berlin koostuu kahden maailman tunnetuimman orkesterin (Wienin ja Berliinin filharmonikot) muusikoista. 

Konsertin ohjelmassa ovat mm. W.A. Mozartin iki-ihanat Viulukonsertot nro 3 ja 5 jotka hän on levyttänyt ensimmäisen kerran jo 15-vuotiaana, Mozartin B-duuri-Divertimento sekä Wolfgang Rihmin Lichtes Spiel.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Fazer konserttitoimiston, Musiikkitalon ja Helsinki Spring Light Chamber Musicin kanssa. 

KAMARIORKESTERI WIEN-BERLIN & ANNE-SOPHIE MUTTER: ma 21.5.2012 klo 19, Helsinki, Musiikkitalo

LIPUT: 121 / 86 euroa + mahd. toimituskulut, www.lippu.fi, puh. 0600 900 900 (1,97€/min+pvm)

www.anne-sophie-mutter.de