Tähtisopraano Renée Fleming konsertoi Helsingissä.

Yksi kaikkien aikojen valovoimaisimmista amerikkalaislaulajista, sopraano Renée Fleming konsertoi ensimmäistä kertaa Helsingissä marraskuun 19. päivänä 2010. Konsertti järjestetään Finlandia-talossa.

Renée Flemingin loistelias ääni, taiteellinen täydellisyys ja lavakarisma ovat hullaannuttaneet yleisön etenkin tällä vuosituhannella kaikkialla maailmassa. Hän on tullut tunnetuksi suomalaisyleisölle paitsi monin tavoin palkittujen levytystensä ansiosta, myös Metropolitan Opera Live –elokuvateatteriesitysten sekä radiointien kautta. Näissä yhteyksissä Fleming on loistanut paitsi lavalla, myös ohjelmien juontajana ja toimittajana.

Finlandia-talon konsertissa Renée Fleming esiintyy Radion sinfoniaorkesterin solistina. Orkesteria johtaa kapellimestari Miguel Harth-Bedoya. Konsertin ohjelma sisältää suosittuja ooppera-aarioita kuten Massenetin Thaisin peiliaaria oopperasta Thais, R. Straussin Arabellan aaria oopperasta Arabella ja Puccinin Mimin jäähyväiset oopperasta La Bohéme, sekä otteita Flemingin tänä vuonna julkaistulta Dark Hope -levyltä.

Konsertin tuottaa Finlandia-talo yhteistyössä ICO Classicsin, Fazer Konserttitoimiston ja Radion sinfoniaorkesterin kanssa.

Liput: Lippupiste Puh. 0600 900 900
Renée Flemingin haastattelu YLE Areenassa:http://areena.yle.fi/video/1458257