Viulisti Pekka Kuusiston kokoama perinteitä ja uutuuksia yhdistelevä ohjelmisto tuo monipuolisen esiintyjäkaartin Hämeenlinnan Verkatehtaalle.
Syyskuussa starttaava kuuden konsertin sarja SIB –Musiikkia Sibeliuksen syntymäkaupungissa marssittaa Hämeenlinnan Verkatehtaan Vanaja-salin lavalle kattavan kaartin kotimaista huippuosaamista yli musiikillisten ja poikkitaiteellisten genrerajojen. Viulisti Pekka Kuusiston kokoama ohjelma sisältää sekä tuttuja luottonimiä että uusia tulokkaita. Konserttisarja jatkaa vuonna 1977 alkanutta traditiota ja luo uusia rinnastuksia tuoden yhteen joukon harvoin yhdessä esiintyviä artisteja.
Yhteisinä nimittäjinä Kuusiston kokoamassa ohjelmassa ovat kotimainen huippulaatu, ennakkoluulottomuus ja rajojen rikkominen. SIB-sarjan konserteista kukin on kuin pienoisfestivaali yhden illan aikana. Kahden, välillä jopa kolmen esityksen välinen suhde ja jatkumon aiheuttamat nyanssit toimivat yhtenä kokonaisuutena, jossa musiikin lisäksi ovat läsnä myös elokuva, tanssi ja videotaide.
Lisätietoja konserteista: www.verkatehdas.fi Kuva: Tanja Ahola
8/2009