Viulisti Pekka Kuusisto ja harmonikkataiteilija Janne Rättyä kantaesittävät torstaina 19. helmikuuta Kokkolassa Uljas Pulkkiksen kaksoiskonserton ”Crystallizations”. Kuusisto myös johtaa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteria. Konsertti on osa Kokkolan Talviharmonikka –festivaalia.
Uljas Pulkkis on viime vuosina vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen suosituimmista nykysäveltäjistä. Hän on saanut myös kansainvälistä menestystä, josta mainittakoon Kuningatar Elisabeth –kilpailun voitto vuonna 1999 teoksella Tears of Ludovico sekä kantaesityksensä Ung Nordisk Musik –festivaalilla vuonna 2000 saanut viulukonsertto Enchanted Garden, joka voitti vuonna 2001 Unescon Rostrumin yleisen sarjan. Nyt kuultavassa kaksoiskonsertossa on säveltäjän mukaan kaikki tärkeä soitettava solisteilla ja orkesterin tehtävänä on lähinnä säestää heitä. Teoksessa soitetaan myös kristallilaseja ja lisäksi Pulkkis on käyttänyt paljon samanlaisia efektejä tuottavia jousisoitinten huiluääniä.
Konsertissa kuullaan Pulkkiksen uutuuden lisäksi Dvorakin Bagatelleja op. 47 ja Jousiserenadi op. 22 sekä Richard Straussilta Jousisekstetto oopperasta Capriccio.  
15.2.2009