Joensuun kaupunginorkesterin taiteellisen johtajan, kapellimestari Jurjen Hempelin kanssa on tehty sopimus kolmen vuoden jatkosta. Hänen kautensa jatkuu kevääseen 2019 saakka.

Ensimmäisellä kolmivuotiskaudellaan Hempel on tuonut orkesterille rohkeasti uutta ohjelmistoa ja korkeatasoisia vierailijoita sekä kapellimestareiksi että solisteiksi. Hyvin alkaneen yhteistyön jatkuminen takaa orkesterin kehittymisen myös tulevalla kaudella.

Alankomaalainen Jurjen Hempel on opiskellut orkesterinjohtoa Utrechtin konservatoriossa sekä Tanglewoodin kapellimestariluokalla. Hän sijoittui ensimmäisessä kansainvälisessä Jean Sibelius -kapellimestarikilpailussa vuonna 1995 jaetulle kolmannelle sijalle. Siitä lähtien hän on vieraillut säännöllisesti Suomessa johtamassa. Kotimaassaan Hempel on johtanut esim. Radio Philharmonic Orchestra Hollandia, Netherland Radio Symphony Orchestraa sekä Concertgebouw -orkesteria.Hän on myös BBC:n sinfoniaorkesterin ja BBC Scottish sinfoniaorkesterin säännöllinen vierailija.

Hempelin ohjelmistossa on paljon nykymusiikkia. Hän on vuodesta 2005 toiminut geneveläisen Ensemble Contrechamps -yhtyeen musiikillisena johtajana ja hän johtaa säännöllisesti Asko Ensemblea, London Sinfoniettaa, Netherlands Wind Ensemblea, Nieuw Ensemblea ja Schönberg Ensemblea.