Fazer Konserttitoimiston taiteilijalista on kasvanut harmonikkataiteilijalla. Olemme ottaneet edustukseemme useissa kansainvälisissä kilpailuissa palkitun Grazin musiikkikorkeakoulun professorin, Janne Rättyän.
Janne Rättyä työskentelee aktiivisesti lukuisten merkittävien säveltäjien kanssa ja hän on kanta-esittänyt ja/tai hänelle ovat omistaneet teoksia mm. Aldo Clementi, Dieter Schnebel, Gerhard Stäbler, Uljas Pulkkis ja Iris ter Schiphorst. Helmikuussa 2009 Pekka Kuusisto ja Janne Rätyyä kantaesittävät Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin kanssa Uljas Pulkkiksen konserton viululle, harmonikalle ja jousille. Taiteilijat esittävät konserttoa kantaesityksen jälkeen mielellään ja heidän kalenteristaan voi kysellä meiltä Fazer Konserttitoimistosta.
Janne Rättyä (s. 1974) aloitti harmonikansoiton opinnot Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa 11-vuotiaana. Hän jatkoi Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa edelleen Matti Rantasen oppilaana ja valmistui musiikin maisteriksi 1998. Hän suoritti solistisen jatko-tutkinnon “Konzert Exam” Essenin Folkwang-korkeakoulussa Prof. Mie Mikin johdolla.

Janne Rättyä on palkittu useissa kansallisissa ja kansainvälisissä harmonikka- ja solistikilpailuissa. Hän voitti ensimmäisen palkinnon mm. kansainvälisessä Arrasate Hiria -kilpailussa Espanjassa 1996. Hän on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona useimmissa Euroopan maissa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa, mm. Savonlinnan Oopperajuhlilla, Salzburger Aspekte Festival, Van Vlaanderen Festival, Musica Scienza (Rooma), Felix Meritis Konzertzaal (Amsterdam), Wien Modern, Steierische Herbst Festival, Toppan Hall (Tokyo), Musashino Hall (Tokyo), Kyoto International Music Festival, NY Symphony Space (New York), Pacific Rim Music Festival jne. Hän piti Berliinin Philharmonian kamarimusiikkisalin ensimmäisen harmonikkaresitaalin marraskuussa 2002 DeutschlandRadio Berliinin debyyttisarjassa. Hän debytoi New Yorkin Chelsea Art Museumissa vuonna 2005 ja Tokion Voris Hallissa vuonna 1999, jonka jälkeen hän on palannut Japaniin säännöllisesti.

Janne Rättyä on levyttänyt mm. saksalaiselle VMS sekä japanilaiselle Octavia Records-levymerkeille. Hän toimi tuntiopettajana Folkwang-korkeakoulussa Essenissä ja Sibelius-Akatemiassa vuosina 2000-2002. Keväästä 2003 lähtien hän on ollut harmonikansoiton professori Grazin musiikkiyliopistossa Itävallassa. Janne Rättyän kotisivuille 1.8.2008