Kitarataiteilija Ismo Eskelinen esiintyy 20. syyskuuta kamarimuusikkona Charlottesvillen kamarimusiikkijuhlilla. Samassa konsertissa kuullaan myös mm. viulisti Pekka Kuusistoa, jonka kanssa Eskelinen soittaa Niccolo Paganinin Duon viululle ja kitaralle. Lisäksi Eskelinen esittää erilaisissa kokoonpanoissa Antonio Vivaldin ja Luigi Boccherinin ja Steve Mackeyn musiikkia sekä osallistuu Finnish Tangos and Other Improvisations  -osuuteen.
Kansainvälinen Charlottesville Chamber Music Festival järjestetään tänä syksynä kahdeksannen kerran. Kuten jo edellä esitellystä konserttiohjelmasta voi päätellä, ovat festivaalin teemoja tänä vuonna musiikin moninaisuus ja vastakohdat. 
Ismo Eskelinen esiintyy eri puolilla maailmaa sekä solistina että kamarimuusikkona. Eskelisen laaja ohjelmisto käsittää musiikkia 1500-luvulta uusimpaan nykymusiikkiin; hän on herättänyt huomiota niin Bachin luuttuteosten tulkkina kuin uuden musiikin kantaesittäjänäkin. Eskelinen on tuttu vieras useilla ulkomaisilla ja kotimaisilla musiikkijuhlilla; Kesällä 2006 hänet kutsuttiin kaikkien aikojen ensimmäisenä kitaristina Moritzburgin musiikkijuhlille. Eskelinen soittaa myös Piazzollaa La Camorra-yhtyeessä sekä mustalaismusiikkia Zingara-kvartetissa. Konsertoimisen lisäksi Eskelinen toimii Sonkajärvi Soi -musiikkitapahtuman taiteellisena johtajana ja opettaa kitaransoittoa Turun Musiikkiakatemiassa ja konservatoriossa sekä Sibelius-Akatemiassa.
lisätietoja: http://www.cvillechambermusic.org/

17.9.2007
kuva: Tanja Ahola