Grigori Sokolov, yksi aikamme juhlituimmista pianotaiteilijoista, konsertoi Helsingin Musiikkitalossa 16. kesäkuuta 2014 klo 19:00. Konsertin ohjelmassa on Frédéric Chopinin musiikkia. Sokolov soittaa konsertissa Chopinin h-mollisonaatin nro 3 op. 58 sekä 10 masurkkaa.

Grigori Sokolovilla on erityisen lämmin suhde suomalaiseen konserttiyleisöön. Sitten ensivierailunsa nuorena Tshaikovski-kilpailun voittajana vuonna 1967, hän on vieraillut Suomessa lukemattomia kertoja. Nykyisin Sokolov soittaa Suomessa kerran vuodessa tai harvemmin, ja hänen soolokonserttinsa on odotettu merkkitapaus. Yhtenä aikamme suurista pianisteista hän on säännöllinen vieras maailman merkittävimmissä konserttisaleissa. Sokolov on uransa aikana jalostanut ja kehittänyt venäläisen pianokoulun perinnettä ja häntä pidetään venäläisen pianotaiteen suuren tradition jatkajana.

Helsingin konsertin lipunmyynti alkaa Lippupisteessä www.lippu.fi maanantaina 3.2.2014 klo 9. Lippujen hinnat ovat 43,50/58,50/68,50€ sisältäen Lippupisteen palvelumaksut.

Konsertin tuottaa Fazer Konserttitoimisto Oy.