Helsingissä 2.-5.10.2008 järjestettävillä Pohjoismaisilla musiikkipäivillä kuullaan 2.10. Yliopiston juhlasalissa kolmea Fazerin taiteilijaa. Christoffer Sundqvist soittaa Dmitri Slobodenioukin johtaman Tapiola Sinfoniettan solistina Sebastian Fagerlundin klarinettikonserton. Jani Telarannan johtaman Helsingin kaupunginorkesterin solisteina esiintyvät mm. Heini Kärkkäinen, joka soittaa tanskalaisen Thomas Agerfeldt Olesenin teoksen Steinfeld pianolle ja orkesterille sekä trumpetisti Pasi Pirinen, jonka solistinumero on Mikko Heiniön Envelope. Lisäksi konserttomaratonin solisteina kuullaan saksofonisti Rolf-Erik Nystrømiä, sahansoittaja Jan Erik Mikalsenia sekä viulisti Anna Lindalia.
Katso 2.10. konsertin ja Pohjoismaisten musiikkipäivien ohjelma kokonaisuudessaan pohjoismaisten musiikkipäivien sivuilta www.nordicmusicdays.com Christoffer Sundqvist opiskeli klarinetinsoittoa Sibelius-Akatemiassa jatkaen opintojaan Baselissa François Bendan johdolla. Hän on osallistunut myös mm. Charles Neidichin ja Ronald van Spaendonckin mestarikursseille. Sundqvist on menestynyt useissa kilpailuissa. Hän on vuodesta 2005 lähtien ollut RSO:n sooloklarinetisti ja mm. kantaesittänyt Aulis Sallisen kaksoiskonserton klarinetille ja alttoviululle yhdessä Tommi Aallon kanssa.
Sundqvist on myös aktiivinen kamarimuusikko, joka soittaa mm. Arktinen hysteria -puhallinkvintetissä ja Plus Ensemblessa. 2007 hän esiintyi Helsingin juhlaviikoilla Magnus Lindbergin kamarimusiikkia esittelevässä konsertissa ja äskettäin hän kantaesitti Lindbergin hänelle omistaman trion klarinetille, sellolle ja pianolle. Christoffer Sundqvist on kantaesittänyt Markus Fagerrudin ja Sebastian Fagerlundin klarinettikonsertot. Kamarimusiikkiyhtyeidensä kanssa hän on kantaesittänyt lukuisia teoksia, mm. P.H. Nordgrenilta, Sampo Haapamäeltä ja Atso Almilalta. Vuonna 2004 hänelle myönnettiin valtion säveltaidetoimikunnan taiteilija-apuraha. Heini Kärkkäinen opiskeli pianonsoittoa Dmitri Hintzen oppilaana ja sittemmin Sibelius-Akatemiassa Liisa Pohjolan johdolla. Hän on täydentänyt opintojaan mm. Ralf Gothónin ja Jacques Rouvier’n johdolla.
Kärkkäinen on esiintynyt laajasti eri puolilla Eurooppaa ja Yhdysvalloissa. Kamarimuusikkona hänen yhteistyökumppaneitaan ovat mm. Ana Chumachenko, Robert Cohen, Bruno Giuranna, Massimo Quarta, Pekka Kuusisto sekä Jean-Jacques Kantorow.
Monipuolisena ja uuteen musiikkiin ennakkoluulottomasti suhtautuvana muusikkona Kärkkäinen on kantaesittänyt paljon kamarimusiikki- ja orkesteriteoksia, esimerkiksi vuonna 1994 Mikko Heiniön pianokvinteton Uusi Helsinki-kvartetin kanssa sekä Olli Koskelinin pianokonserton RSO:n solistina Jukka-Pekka Sarasteen johdolla. Hän on levyttänyt Ondine-levymerkille. 2004 ilmestyi Pekka Kuusiston ja Heini Kärkkäisen Ainolassa äänitetty Sibelius-duolevy, ja keväällä 2007 Saint-Saënsin musiikkia sisältävä cd, jonka BBC Music Magazine valitsi kuukauden levyksi maaliskuussa ja Gramophone-lehti Editor’s Choice -listalleen huhtikuussa.
   Pasi Pirinen opiskeli Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla ja vuodesta 1988 Guildhall School of Music and Drama -korkeakoulussa Lontoossa John Millerin oppilaana suorittaen diplomitutkinnon 1992. Lisäopintoja hän on suorittanut USA:ssa Michael Sachsin ja Charles Schlueterin sekä Pariisissa Antoine Curén johdolla. Vuosina 1992–94 hän toimi soolotrumpetistina San Luisin ja Córdoban sinfoniaorkestereissa Argentiinassa sekä freelance-muusikkona Lontoossa. Hän soitti kymmenen vuotta RSO:ssa ennen kiinnitystään Helsingin kaupunginorkesterin trumpetin äänenjohtajaksi 2005. Pirinen on lisäksi kamariorkesteri Avanti!n sekä Finnish Brass Symphonyn ja yhteispohjoismaisen Nordic Brass Ensemblen jäsen. Vuonna 1998 Pirinen voitti ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä Ellsworth Smith -trumpettikilpailussa USA:ssa. Lieksan Vaskiviikko valitsi Pirisen Vuoden Vaskisoittajaksi 1999. Keskeisen trumpettikirjallisuuden lisäksi Pirinen on kiinnostunut oman aikamme musiikista. Hän on tilannut ja kantaesittänyt useita aikamme säveltäjien teoksia.
Kuvassa Heini Kärkkäinen (credit Tanja Ahola), kuvauspaikka Ainola.
25.9.2008