Virtuositeettia ja melodian hurmaavaa eleganssia!
Kitaralla oli tärkeä merkitys Paganinin tuotannossa. Tällä uutuuslevyllä suomalaiset huipputaiteilijat viulisti Pekka Kuusisto ja kitaristi Ismo Eskelinen tuovat taidokkaasti ja mukaansatempaavasti esiin Paganinin viululle ja kitaralle säveltämien duojen intiimin ja lennokkaan kamarimusiikillisen maailman. Levy julkaistaan 9.9.2009.
Pekka Kuusisto kertoo: "Säveltäjä oli umpimusikaalinen miekkonen, joten jokainen teos kulkee tasapainossa. Lisäksi hänen melodiantajunsa on jotain aivan hävytöntä. Esittäjinä voimme vain kumartaa tapaa, jolla meitä opastetaan väkevien tunnetilojen pauloihin mutta samalla pakotetaan täydelliseen soittimen hallintaan."
"Musiikin siirtyessä vuosisatojen varrella yhä suurempiin saleihin isompien ihmisjoukkojen koettavaksi on puhuttelevuus joutunut väistymään suuren soinnin tavoittelun tieltä. Moinen harmittaa kovasti. Mielestäni sävykkäästi tuotettu puhe on aina kiinnostavampaa kuin jatkuva huuto. Kuiskaaminen taitaa olla varmin tapa saada ihmiset kuuntelemaan? Minkäänlaista jokapaikan perussointia ei ole, sellainen puuduttaa. Kaikki osiot karakterisoitakoon kokonaisuuteen sopivilla mutta selkeästi itsenäisillä tavoilla. Uskon että näin syntyy eläviä esityksiä. Toivottavasti tällainen kelpaa mutta älkää huoliko, kyllä me soitamme vaikkei kelpaisikaan."
Kuva: Jukka Lehtinen/Ondine
Lisätietoja: www.ondine.net