Fazer Konserttitoimistolla on ilo ja kunnia aloittaa yhteistyö legendaarisen Dallapé -orkesterin kanssa.  
Dallapé tekee paluun keikkalavoille uudella miehityksellä. Hankkeen takana on oopperalaulaja Juha Hostikka joka on koonnut 12-henkisen kokoonpanon alansa ykkösmuusikoista.  
Vanhan ajan Dallapé, jonka solisteina lauloivat Georg Malmsténin ja Olavi Virran kaltaiset suuruudet, kiersi omalla tyylikkäällä tavallaan maantiet pöllyten hurjimpina 1930-luvun kesinä neljättä kuukautta putkeen. Vastaavaa hohtoa on luvassa nytkin. "Valkoiset smokkitakit, mustat housut, lakeerikengät", luettelee Holstikka uuden Dallapén tulevia tamineita.
Dallapén paluun mahdollistaa se, että Hostikka on hankkinut Dallapé-tavaramerkin. Nimelle on haettu suoja Patentti- ja rekisterikeskuksesta 1994.  Mukana uudessa kokoonpanossa ovat Petri Puolitaival (alttosaksofoni), Heikki Pohto (tenorisaksofoni), Tero Lindberg (trumpetti), Mikko Mustonen (pasuuna), Anssi Nykänen (rummut), Harri Rantanen (basso), Varre Vartiainen (kitara), Mauri Saarikoski (viulu), Niko Kumpuvaara (harmonikka) ja Arttu Takalo (vibrafoni) Uuden Dallapén mukana kiertää myös Markku Toikka juontajana ja kaskunkertojana. Solistiksi on kiinnitetty Sami Saari. Ketään tunnettua iskelmälaulajaa vakituiseksi solistiksi ei haluttu, mutta orkesteri aikoo käyttää vierailijoita. Ensilevyllä siinä roolissa tangoa taivuttaa Topi Sorsakoski.
Uusi levy sisältää vanhoja Dallapé -kappaleita uusilla sovituksilla sekä aivan uusia kyseiselle orkesterille sävellettyjä kappaleita. Levy julkaistaan toukokuun lopulla ja julkaisijana on Blue Note –levymerkki.
Lisätietoa Dallapéen pitkästä historiasta voi käydä lukemassa täältä.
Kuva: Juha Mustonen