Sopraano Barbara Hendricks esiintyy 70-vuotista taivaltaan juhlivan Oulu Sinfonian solistina torstaina 7. ja perjantaina 8. marraskuuta Oulun musiikkikeskuksen Madetojan salissa. Konsertin johtaa Dmitri Slobodeniouk ja ohjelmassa on mm. Richard Straussin Vier letzte lieder.
Barbara Hendricks on nykyhetken suosituimpia klassisia laulajia. Hän on tehnyt yli 80 levytystä maailman johtavien kapellimestareiden (mm. Barenboim, Bernstein, Davis, Karajan, Maazel ja Mehta) johdolla. Hän on myös esiintynyt aikamme kaikkien merkittävien orkestereiden ja kapellimestareiden kanssa. Hendricksillä on aktiiviohjelmistossaan yli 20 oopperaroolia, joista 12 on kuultavana myös levyllä.  Hän on vakituinen vieras Pariisin oopperassa, Metropolitanissa, La Scalassa ja  Covent Gardenissa. Hänet tunnetaan myös laajasta humanitaarisestä työstään: lähes kymmenen vuotta sitten hän perusti Barbara Hendricks Foundation for Peace and Reconciliation -säätiön. Hän on myös UNHCR:n hyvän tahdon lähettiläs.
Hendricks asuu nykyään Ruotsissa ja on mm. Ruotsin musiikkiakatemian jäsen.
Sopraano Barbara Hendricksin ja Fazer konserttitoimiston vuonna 1984 alkanut yhteistyö on laajentunut. Kuluvasta syksystä lähtien Fazer Konserttitoimisto edustaa Hendricksiä paitsi Suomessa myös Ruotsissa ja Norjassa.
4.11.2007