Kamariorkesteri Avanti! vierailee Kiinassa toukokuun lopulla. Kiertueen lähes täysin suomalaisen ohjelman päänumero on Kirmo Lintisen Sellokonserton kantaesitys, joka on kiertueen kiinalaisen solistin Trey Leen tilaus.  Lintisen, Lindbergin, Rautavaaran ja Sibeliuksen teosten lisäksi ohjelmassa on yksi kiinalaisteos, Wang Lipingin In Memory of the Red Chamber sellolle ja orkesterille,  jonka on Avantille sovittanut kiertueen solisti Trey Lee.  Konsertit johtaa kapellimestari Dima Slobodeniouk.
Avantin kiertueen ensimmäinen konsertti pidetään 28.5. Beijingissä, National Center for the Performing Arts -konserttisalissa ja toinen 30.5. Hong Kongissa, Hong Kong City Hall -konserttisalissa. 
Avantin konsertit ovat osa Suomen ja Kiinan diplomaattisuhteiden solmimisen 60-vuotisjuhlallisuuksia. Vierailun käytännön toteuttamisesta yhteistyössä Avantin kanssa vastaa Fazer Konserttitoimisto Oy. Kiinassa yhteistyökumppanina on hongkongilainen Felicitas Limited.  Vierailua tukevat Säveltaidetoimikunta, LUSES ja Finnair.
Kiertueohjelma:
Magnus Lindberg: Corrente “China”                   
Einojuhani Rautavaara:  Suomalainen myytti
Jean Sibelius: Rakastava, op. 14                      
Kirmo Lintinen:  Sellokonsertto, ke. 
Liping Wang (sov. Trey Lee and Chao-Ming Tung): In Memory of the Red Chamber