Nancy Zhou Viulu

Nancy Zhou

Viulisti Nancy Zhou (s. 1993) opiskelee Keystone Schoolissa San Antoniossa, Teksasissa. Nancy aloitti viulunsoiton nelivuotiaana isänsä Long Zhoun opastamana ja jo viisivuotiaana hän piti ensimmäisen soolokonserttinsa. Sen jälkeen Nancy on…

Viulisti Nancy Zhou (s. 1993) opiskelee Keystone Schoolissa San Antoniossa, Teksasissa. Nancy aloitti viulunsoiton nelivuotiaana isänsä Long Zhoun opastamana ja jo viisivuotiaana hän piti ensimmäisen soolokonserttinsa. Sen jälkeen Nancy on saanut oppia mestarikursseilla maineikkailta taiteilijoilta kuten Nadja Salerno-Sonnenberg, Peter Oundjian, Pinchas Zukerman, Glenn Dicterow ja Koichiro Harada. Tällä hetkellä Nancya opettaa hänen isänsä lisäksi myös Jaime Laredo.

Nancy on osallistunut useisiin kilpailuihin vuodesta 2003 lähtien. Pearl Amster Concerto -kilpailun hän voitti kahdesti, vuosina 2003 ja 2004. Vuonna 2006 Nancy osallistui ensimmäistä kertaa kansainväliseen kilpailuun: arvostetussa Wieniawski-viulukilpailussa Nancy oli nuorin osanottaja ja oli 108 kilpailijan joukosta 24 parhaan kärjessä.

Vuonna 2008 hän voitti 1. palkinnon 5. kansainvälisessä Johansen-viulukilpailussa saaden myös erikoispalkinnon parhaasta tilausteoksen tulkinnasta. Vuonna 2009 hän voitti niin ikään 1. palkinnon New Yorkissa käydyssä 2. kansainvälisessä kiinalaisessa viulukilpailussa. Joulukuussa 2010 Nancy oli yksi kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun finalisteista ja voitti erikoispalkinnon Kaija Saariahon teoksen Tocar parhaasta esityksestä.

Kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen ohella Nancy on esiintynyt ahkerasti paikallisissa konserteissa ja vieraillut mm. paikallisen radiokanavan lähetyksissä. Nuoresta iästään huolimatta hänellä on jo paljon esiintymiskokemusta myös orkesterisolistina. Viime vuosina hän on esiintynyt mm. lukuisien Teksasin sinfoniaorkesterien ja Baden-Badenin filharmonikkojen solistina.

Nancy Zhou on kuulunut maineikkaan Anne-Sophie Mutterin säätiön stipendiaatteihin vuodesta 2008 lähtien.

Vuonna 2009 stipendiaatit konsertoivat Leipzigin Mendelssohn-talossa esittäen Mendelssohnin 2. pianotrion. Tämä menestyksekkään esiintymisen myötä Nancy Zhou esitti muiden stipendiaattien ja Anne-Sophie Mutterin kanssa Mendelssohnin okteton Verbierin festivaalilla Sveitsissä heinäkuussa 2011.