Nancy Zhou Viulu

Nancy Zhou

Viulisti Nancy Zhou (s. 1993) opiskeli Keystone Schoolissa San Antoniossa, Teksasissa. Nancy aloitti viulunsoiton nelivuotiaana isänsä Long Zhoun opastamana ja piti jo viisivuotiaana ensimmäisen soolokonserttinsa. Sen jälkeen Nancy on saanut…

Viulisti Nancy Zhou (s. 1993) opiskeli Keystone Schoolissa San Antoniossa, Teksasissa. Nancy aloitti viulunsoiton nelivuotiaana isänsä Long Zhoun opastamana ja piti jo viisivuotiaana ensimmäisen soolokonserttinsa. Sen jälkeen Nancy on saanut oppia mestarikursseilla maineikkailta taiteilijoilta kuten Nadja Salerno-Sonnenberg, Peter Oundjian, Pinchas Zukerman, Glenn Dicterow ja Koichiro Harada.

Nancy on niittänyt kilpailumenestystä muiden muassa 5. kansainvälisessä Johansen-viulukilpailussa, saaden ensi palkinnon lisäksi myös erikoispalkinnon parhaasta tilausteoksen tulkinnasta. Vuonna 2009 hän voitti niin ikään 1. palkinnon New Yorkissa käydyssä 2. kansainvälisessä kiinalaisessa viulukilpailussa. Joulukuussa 2010 Nancy oli yksi kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun finalisteista ja voitti erikoispalkinnon Kaija Saariahon teoksen Tocar parhaasta esityksestä. Nancy Zhou on lisäksi kuulunut maineikkaan Anne-Sophie Mutterin säätiön stipendiaatteihin.