Pétur Sakari Urut

Pétur Sakari | Kuva: Gianni Mosella

Pétur Sakari (s. 1992) on Pohjois-Euroopan johtavia konserttiurkureita, jonka rajoja rikkova ja luova urkutaide puhuttelee niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin suuryleisöjä. Hän on opiskellut urkujensoittoa Suomessa Tuomas Karjalaisen ja Kalevi Kiviniemen…

Pétur Sakari (s. 1992) on Pohjois-Euroopan johtavia konserttiurkureita, jonka rajoja rikkova ja luova urkutaide puhuttelee niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin suuryleisöjä. Hän on opiskellut urkujensoittoa Suomessa Tuomas Karjalaisen ja Kalevi Kiviniemen johdolla sekä Pariisissa Thierry Escaichin ja Vincent Warnierin johdolla. Ranskassa opiskellessaan Sakaria mentoroi Daniel Roth. Sibelius-Akatemiassa Sakari opiskeli kansanmusiikkia.

Pétur Sakari debytoi Pariisin Notre Dame -katedraalissa vuonna 2017 Olivier Latryn kutsumana ja Pietarin Mariinski-teatterissa vuonna 2018. Hänet on valittu vuoden nuoreksi taitelijaksi Turun Tuomiokirkossa (2010), Pori Organissa (2010), Lahden kansainvälisellä urkuviikolla (2009) sekä Turun urkujuhlilla (2006).