Janne Nisonen Kapellimestarit

Janne Nisonen | Kuva: Kreetta Järvenpää

Janne Nisonen on yksi Suomen monipuolisimmista muusikoista. Hänet voi nähdä lavalla niin kapellimestarina, konserttimestarina, liidaajana, viulusolistina kuin kamarimuusikkonakin. Nisonen aloitti viulunsoitonopintonsa neljävuotiaana Keski-Pohjanmaalla Kokkolassa. Tie vei Sibelius-Akatemian kautta Edsbergin kamarimusiikki-instituuttiin…

Janne Nisonen on yksi Suomen monipuolisimmista muusikoista. Hänet voi nähdä lavalla niin kapellimestarina, konserttimestarina, liidaajana, viulusolistina kuin kamarimuusikkonakin.

Nisonen aloitti viulunsoitonopintonsa neljävuotiaana Keski-Pohjanmaalla Kokkolassa. Tie vei Sibelius-Akatemian kautta Edsbergin kamarimusiikki-instituuttiin Tukholmaan, josta Nisonen valmistui erinomaisin arvosanoin. Orkesterinjohtoa Nisonen on opiskellut Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla Hannu Linnun ja Atso Almilan johdolla.

Janne Nisonen on johtanut muun muassa Radion Sinfoniaorkesteria, Helsingin Kaupunginorkesteria, Deutsche Kammerphilharmonieta, Avanti!:a ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteria. Syksyllä 2016 hänet nimitettiin Pori Sinfoniettan ylikapellimestariksi.

Tapiola Sinfoniettan I konserttimestarina Nisonen on toiminut vuodesta 2007 alkaen. Hän on vieraillut konserttimestarina myös useissa eurooppalaisissa orkestereissa, tehnyt monia levytyksiä ja radionauhoituksia ja on tuttu vieras useimmilla musiikkijuhlilla.

Vuonna 2008 Nisonen perusti kollegoidensa kanssa Jousia Ensemble -yhtyeen. Perustamisestaan lähtien kokoonpano on herättänyt suurta innostusta sekä yleisön, että kriitikkojen keskuudessa.

Janne Nisonen soittaa Nicolaus Gagliano -viululla vuodelta 1751. Soittimen omistaa LähiTapiola.