Kurt Kopecky Kapellimestarit

Kurt Kopecky

Itävaltalaissyntyinen Kurt Kopecky suoritti orkesterinjohdon diplomin Wienissä 2000. Samana vuonna hän aloitti kapellimestarina ja harjoituspianistina Biel–Solothurnin teatterissa Sveitsissä. Vuosina 2003-2009 Kopecky toimi Islannin oopperan musiikillisena johtajana. Hänen johtamansa tuotanto Brittenin…

Itävaltalaissyntyinen Kurt Kopecky suoritti orkesterinjohdon diplomin Wienissä 2000. Samana vuonna hän aloitti kapellimestarina ja harjoituspianistina Biel–Solothurnin teatterissa Sveitsissä. Vuosina 2003-2009 Kopecky toimi Islannin oopperan musiikillisena johtajana. Hänen johtamansa tuotanto Brittenin oopperasta Ruuvikierre palkittiin vuoden parhaana esityksenä Islannin musiikkipalkinnolla 2005.

Kopecky on johtanut sinfonia- ja kamariorkestereita mm. Islannissa, Portugalissa, Itävallassa, Unkarissa, Japanissa, Yhdysvalloissa sekä Sveitsissä. Suomessa hän on johtanut muun muassa Tapiola Sinfoniettaa, Suomalaista barokkiorkesteria sekä Turun, Oulun ja Kuopion kaupunginorkestereita. Ilmajoen musiikkijuhlilla hän on kantaesittänyt Uljas Pulkkiksen Kekkonen-oopperan.

Suomen Kansallisoopperassa Kopecky debytoi syksyllä 2006 Mozartin oopperassa Zaide, jonka jälkeen hän vieraili talossa säännöllisesti johtaen sekä balettia että oopperaa. Syksystä 2009 lähtien Kopecky on toiminut Suomen kansallisoopperan pääkorrepetiittorina ja on johtanut mm. Taikahuilun, Carmenin, Iloisen lesken, Die tote Stadtin, Robin Hoodin, Juhan, Pelléas ja Mélisanden, Rigoletton, Lepakon sekä balettien Kadonnut sinfonia ja Suuria mestareita esityksiä.