Alexandre Kantorow Piano

Alexandre Kantorow | Kuva: Jean Baptiste Millot

Alexandre Kantorow aloitti pianonsoiton opinnot viisivuotiaana. Hän on opiskellut sekä Pierre-Alain Volondat’n johdolla että Schola Cantorum Paris -musiikkikoulussa Igor Lazkon luokalla. Myös monet muut tunnetut pianistit ovat ohjanneet Kantorowia, ja…

Alexandre Kantorow aloitti pianonsoiton opinnot viisivuotiaana. Hän on opiskellut sekä Pierre-Alain Volondat’n johdolla että Schola Cantorum Paris -musiikkikoulussa Igor Lazkon luokalla. Myös monet muut tunnetut pianistit ovat ohjanneet Kantorowia, ja tällä hetkellä hän opiskelee Pariisin konservatoriossa Franck Braleyn ja Haruko Uedan johdolla.

Orkesterisolistina Alexandre Kantorow debytoi 16-vuotiaana Nantesin La Folle Journée -festivaalilla Sinfonia Varsovan kanssa. Sen jälkeen hän on esiintynyt mm. Orleansin sinfoniaorkesterin, Picardien orkesterin, Liegèn kuninkaallisen filharmonisen orkesterin, Taipein sinfoniaorkesterin, Kansain filharmonisen orkesterin sekä Bordeaux’n ja Geneven kamariorkesterien kanssa.

Kuluvalla konserttikaudella Kantorowin ohjelmassa on lukuisten pianoresitaalien lisäksi konserttikiertueet Alankomaiden kamariorkesterin, Île-de-Francen ja Loiren alueen kansallisten orkesterien sekä Picardien orkesterin kanssa. Maaliskuussa 2018 Kantorow teki kiertueen Ranskan kansallisen orkesterin kanssa.

Alexandre Kantorowin levytysura alkoi Tapiola Sinfoniettan kanssa 2014 Franz Lisztin pianokonsertoilla. Hänen toinen levynsä, venäläisistä soolopianoteoksista koostuva A la Russe (BIS 2017) on saanut useita kansainvälisiä palkintoja. Vuonna 2017 Kantorow teki levytyssopimuksen BIS-levy-yhtiön kanssa, johon sisältyy mm. Saint-Saënsin piano- ja orkesteriteosten kokonaislevytys. Tähän liittyen Kantorow levytti Tapiola Sinfoniettan kanssa tammikuussa 2018 Saint-Saënsin teoksia pianolle ja orkesterille.

Alexandre Kantorow on vuoden 2019 Tšaikovski-pianokilpailun voittaja ja kaikkien Tšaikovski-kilpasarjojen Grand Prix -pääpalkinnon saaja.