Anastasia Injushina Piano

Anastasia Injushina

Anastasia Injushina aloitti pianonsoiton opintonsa neljävuotiaana ja siirtyi pian Pietarin konservatorion erikoismusiikkikouluun Lubov Rudovan luokalle. Jo nuorena hän kiersi maata orkesterisolistina, ja 10 vuoden iässä hän sai esiintyä ensimmäistä kertaa maineikkaassa…

Anastasia Injushina aloitti pianonsoiton opintonsa neljävuotiaana ja siirtyi pian Pietarin konservatorion erikoismusiikkikouluun Lubov Rudovan luokalle. Jo nuorena hän kiersi maata orkesterisolistina, ja 10 vuoden iässä hän sai esiintyä ensimmäistä kertaa maineikkaassa Pietarin Filharmonian suuressa salissa.

Vuonna 1991 Anastasia Injushina muutti Suomeen aloittaakseen opinnot Sibelius-Akatemiassa, josta valmistui vuonna 1997 Vjatseslav Novikovin johdolla erinomaisin arvosanoin. Opiskelujensa aikana hänet palkittiin Maj Lind -pianokilpailussa jaetulla II sijalla. Vuonna 1996 hän voitti yhden Euroopan arvostetuimmista musiikkikilpailuista, Münchenin ARD-kilpailun sello-piano-sarjan Sennu Laineen kanssa. Tämä voitto merkitsi hänelle solistisen uran lisäksi kehitystä kamarimuusikkona kansainvälisellä tasolla.

Opiskeluiden jälkeen Anastasia Injushina on tehnyt lukuisia TV- ja radionauhoituksia mm. ARD 1-, Bayerische Rundfunk-, Mitteldeutsche Rundfunk-, Norddeusche Rundfunk-, ja YLE:n kanaville. Hänet on kutsuttu esiintymään myös lukuisilla musiikkifestivaaleilla, joista mainittakoon Schleswig-Holstein, Mecklenburg, MDR-Sommer, Kuhmon Kamarimusiikki, sekä Korsholman ja Mikkelin musiikkijuhlat. Anastasia Injushina on lisäksi konsertoinut aktiivisesti solistina ja kamarimuusikkona erilaisissa kokoonpanoissa Euroopassa ja Etelä-Amerikassa.

Anastasia Injushinalla on erityinen ja pitkäaikainen suhde kamarimusiikkiin ja hän onkin myös toiminut Spring Light Chamber Music festivaalin taiteellisena johtajana Helsingissä.