Huba Hollókői Kapellimestarit

Huba Hollókői | Kuva: Niki Kelko

Unkarilaissyntyinen kapellimestari Huba Hollókői on debytoinut mm. Slovak Sinfoniettan, MAV Symphony Orchestran (Budapest), Sonderjyllands Symfoniorkesterin (Tanska), Orkest van het Ostenin (Enschede), Sinfonia Lahden, Filharmonia Banatulin ja Arad Filharmonian kapellimestarina. Hän…

Unkarilaissyntyinen kapellimestari Huba Hollókői on debytoinut mm. Slovak Sinfoniettan, MAV Symphony Orchestran (Budapest), Sonderjyllands Symfoniorkesterin (Tanska), Orkest van het Ostenin (Enschede), Sinfonia Lahden, Filharmonia Banatulin ja Arad Filharmonian kapellimestarina. Hän on lisäksi työskennellyt monien johtavien hollantilaisten orkesterien, kuten Residentie Orkestin, Noord Netherland Orchestran ja Holland Ballet Orchestran kanssa. Hollókői on toiminut myös Semyon Bychkovin apulaiskapellimestarina Concertgebouw Orchestrassa. Haagissa hän johti The Dutch Don’t Dance Divisionin balettiproduktiota kaksi kautta.

Hollókőin oopperaproduktioita on kehuttu vuolaasti. Sellaisia ovat olleet erityisesti Mozartin Taikahuilu Joensuussa ja Don Giovanni Hollannissa, Dutch National Opera Academyn produktiona. Hän on johtanut viime aikoina myös Monique Krüsin Anne en Zefin (Anne Frank) (Netherlands Philharmonic Orchestra), Verdin Rigoletton ja Mozartin Figaron häät Joensuussa sekä Bizet’n Carmenin Jyväskylässä.

Huba Hollókői aloitti musiikilliset opintonsa viulistina, ja hän on voittanut useita merkittäviä kansallisia ja kansainvälisiä palkintoja viulu- ja kamarimusiikkikilpailuissa. Tällä hetkellä kapellimestarin työhön keskittyvä Hollókői voitti 2019 ensimmäisen palkinnon Città di Brescia-Giancarlo Facchinetti -kapellimestarikilpailussa.