Ismo Eskelisen 17-vuotiaana kilpailumenestyksillä alkanut ura on vienyt hänet esiintymään merkittävissä konserttitaloissa kuten Berliinin Filharmoniassa, Amsterdamin Concertgebouw’ssa, Lontoon Royal Festival Hallissa ja Brysselin Theatre de la Monnaiessa. Helsingin Musiikkitaloon hänet kutsuttiin ensimmäiseksi kitarasolistiksi sekä Helsingin kaupunginorkesterin että RSO:n konsertteihin. Orkestereiden solistina hän soittaa muun muassa Sakari Oramon, Okko Kamun, Hannu Linnun, John Storgårdsin, Ernest Martínez-Izquierdon ja Miguel Harth-Bedoyan johdolla. Viimeaikaisiin solistitehtäviin lukeutuvat muun muassa konsertit ja nauhoitukset Lontoon BBC Symphony Orchestran kanssa, Saksan kiertue NWD-Filharmonian kanssa sekä konsertit eturivin suomalaisorkestereiden kanssa.

Eskelinen soittaa musiikkia 1500-luvulta nykypäivään. Yhteistyö nykysäveltäjien, kuten Einojuhani Rautavaara, Aulis Sallinen, Jukka Tiensuu, Olli Mustonen, Sebastian Fagerlund, Kirmo Lintinen, Peteris Vasks, Leo Brouwer, Luca Francesconi, Helmut Lachenmann, kanssa on johtanut lukuisiin kantaesityksiin ja levytyksiin. Aktiivisena kamarimuusikkona Eskelinen tekee yhteistyötä muun muassa viulistien Pekka Kuusiston ja Karen Gomyon, sellisti Jan Voglerin sekä baritoni Jorma Hynnisen kanssa. Kitarafestivaaleilla, kuten GFA USA:ssa, hän on suosittu esiintyjä ja opettaja. Eskelinen on kutsuttu soittamaan myös merkittäville musiikkijuhlille, kuten Dresdeniin, Moritzburgiin ja Charlottesvilleen.

Eskelisen lukuisat levytykset ovat olleet maailmanlaajuisia menestyksiä. ”Bach Eskelinen” sai Emma-palkinnon vuoden 2014 klassisena levynä ja ”Bach Eskelinen II” ilmestyi 2016. RSO:n ja Hannu Linnun kanssa levytetty Sebastian Fagerlundin kitarakonsertto ilmestyi vuonna 2018 (BIS). Uusimmat levytykset ovat yhdessä Jan Voglerin kanssa tehty ”Songbook” (Sony classical 2019), Karen Gomyon kanssa tehty ”Carnival” (BIS 2019) sekä ”Kromos” (BIS 2020), joka sisältää Eskeliselle sävellettyjä sooloteoksia.

Eskelinen on toiminut Sonkajärvi Soi -festivaalin taiteellisena johtajana vuodesta 1992 lähtien ja aloitti Riihimäen kesäkonserttien taiteellisena johtajana vuonna 2017. Hän on myös suunnitellut taiteellisia kokonaisuuksia muun muassa kamariorkesteri Avanti!:lle. Hämeenlinnan verkatehtaalle Eskelinen suunnitteli Global Guitar -konserttisarjan vuosille 2016–2017. Vuonna 2017 hänet valittiin kitaran vastuulehtoriksi Sibelius-Akatemiaan.