Pekka Kuusiston sydänverellä ja tunteella johtaman Tuusulanjärven kamarimusiikin kansainvälisesti tunnetuin tähti on tänä kesänä mezzosopraano Anne Sofie von Otter. Hän esiintyy festivaalilla kahdessa konsertissa yhdessä pianisti Bengt Forsbergin ja Pekka Kuusiston kanssa. En Skandinavisk Sommarafton soi Sibeliuksen, Stenhammarin, Aulinin ja Alfvénin vuoroin riehakkain vuoroin kaihoisin sävelin Järvenpää-talon Sibelius-salissa perjantaina 1.8.. Seuraavan päivänä von otter, Forsberg ja Kuusisto esiintyvät Hemma hos Janne eli Ainolassa talon isännän sävelin. Molemmat konsertit ovat loppuunmyytyjä.

Von Otter on yksi aikamme menestyneimmistä ja tunnustetuimmista  mezzosopraanoista. Oopperadebyyttinsä Baselissa Haydnin Orlando paladinon Alcinana vuonna 1983 tehnyt laulajatar on jo pidemmän aikaa testannut rajojaan erilaisten musiikkityylien tulkkina. Oopperaohjelmiston lisäksi hänet tunnetaan paitsi barokkimusiikin sekä klassis-romanttisten liedien ja orkesterilaulujen tulkitsijana myös mm.  Benny Andersson – Björn Ulvaus –parivaljakon sekä Kurt Weillin ja Michel Legrand’in sävellysten ennakkoluulottomana esittäjänä. Suuresta levytystuotannosta löytyy perinteisemmän ohjelmiston lisäksi myös mm. Theresienstadtin keskitysleirillä olleiden juutalaisten sävellyksiä sisältävä Terezin, kansanmusiikkisävytteinen joululevy Home for Christmas sekä kevyempää musiikkia sisältävä I let the music speak. Von Otterin uusin levy, joka sisältää J.S.Bachin aarioita tanskalaisen Concerto Copenhagenin säestämänä ilmestyy loppuvuodesta.
Anne Sofie von Otter ja Bengt Forsberg aloittivat yhteistyön vuonna 1980. Pekka Kuusisto liittyi joukkoon ensimmäisen kerran Kuhmon kamarimusiikissa vuonna 2005 ja sen jälkeen kolmikkoa on kuultu mm. Brysselissä ja Lontoossa.